Humancell Technology Kft.

1087 Budapest, Fiumei út 7.

e-mail: info@humancell.eu
ügyfélszolgálat: +36 (1) 323 2418
fax: +36 (1) 323 2419

slideslideslideslideslide

Mintavételi eljárás

A mintavétel a megfelelő mennyiségű és minőségű köldökzsinórvér és köldökzsinór nyerésére irányuló eljárás. A mintavételt megfelelően képzett szülész-nőgyógyász szakorvos végzi. Az eszközeinkkel a mintavétel rutinszerűen zajlik a szülészeteken. A szakszerű feldolgozáshoz és fagyasztva tároláshoz, illetve az őssejtek későbbi terápiás felhasználásához a szakmai követelmények szerint legalább 40 ml steril köldökzsinórvér-mintára, illetve legalább 7 cm hosszú steril köldökzsinór-mintára van szükség.

A feldolgozás megkezdéséig köldökzsinórvér mintát szobahőmérsékleten 15-28 °C-on, míg a köldökzsinór mintát 4 °C-on az általunk biztosított hőtároló dobozban kell tartani!

A mintavétel teljesen kockázat és fájdalom mentes eljárás mind az anya, mind pedig az újszülött szempontjából, amelyre csak a gyermek megszületése után kerül sor. A mintavételre kizárólag az újszülött és az anya állapotának felmérése és a szülésvezetési feladatok elsődleges ellátása mellett, a szokásos szülészeti ellátás lépéseinek módosítása nélkül kerülhet sor. A császármetszés, koraszülés, vízben való szülés, epidurális érzéstelenítés alkalmazása a mintavételt nem zárja ki. A szülés közben esetleg jelentkező váratlan körülmények esetén a szülész-nőgyógyász szakorvos dönt a mintavétel elvégzéséről. A mintavétel elmaradásáért sem a szülészeti-nőgyógyászati szervezeti egységet üzemeltető egészségügyi szolgáltató, sem a szülész-nőgyógyász szakorvos, sem pedig az őssejtbank felelősséget nem vállal.