Humancell Technology Kft.

1087 Budapest, Fiumei út 7.

e-mail: info@humancell.eu
ügyfélszolgálat: +36 (1) 323 2418
fax: +36 (1) 323 2419

slideslideslideslideslide

Szűrővizsgálatok

Az anyai vér szűrővizsgálata HIV, hepatitisz B, hepatitisz C, szifilisz valamint CMV fertőzöttség ellenőrzésének céljából történik. A köldökzsinórvér és köldökzsinór minta feldolgozása és az őssejt készítmények fagyasztva tárolása minőségi hiba miatt nem végezhető el, valamint az őssejt készítmények későbbi terápiás felhasználhatósága kizárt abban az esetben, ha az anyai vér az ismert, vérrel átvihető kórokozókkal fertőzött. A szűrővizsgálatot molekuláris biológiai módszerrel végezzük. Az eljárás a vírusok korai és közvetlen kimutatását teszi lehetővé.

A szűrővizsgálatok elvégzéséhez 1x10 ml vénás vérminta levételére van szükség az anyától a szülés alkalmával. A szűrővizsgálat ezzel a módszerrel külön költséggel, kellemetlenséggel vagy idő ráfordítással nem jár a kismama számára.

A vírus fertőzöttség ellenőrzése mellett a laboratóriumunkba beérkező köldökzsinórvér/köldökzsinór mintákból aerob és anaerob környezetben előforduló baktériumok, illetve gomba jelenlétének vizsgálatára kerül sor. Ritka esetekben előfordulnak olyan baktériumok a köldökzsinórvér/köldökzsinór mintákban, amelyek a normális hüvelyi-, bél- vagy bőrflóra tagjai. Ez esetben értesítjük az édesanyát az észlelt fertőződésről. A nemzetközi gyakorlattal összhangban, de kizárólag a megőrzésre irányuló előzetes írásbeli igény bejelentése esetén, biztosítjuk a baktériummal fertőzött köldökzsinórvér-őssejt készítmények megőrzésének a lehetőségét. A köldökzsinór-őssejt készítmény megőrzésének a lehetősége bakteriális vagy gombás fertőződés esetében viszont nem biztosítható (kivételt képez a Mycoplasma fertőzöttség).